EsomarISO 20252MOAISO 20252NIMAISO 20252dutchenglish
 
 
 
Schriftelijk onderzoek  
Soms is papier te geduldig of te statisch, maar schriftelijke enquĂȘtes vervullen zeer zeker nog altijd een belangrijke rol in kwantitatief onderzoek. Lang niet altijd zijn telefoonnummers of emailadressen van de doelgroep voorhanden of willen respondenten aan de lijn of on-line gehouden worden. Schriftelijke benadering is meestal een goedkope, vaak een geschikte en soms de enige optie.

DESAN verwerkt jaarlijks honderdduizenden papieren vragenlijsten. Vaak verzorgen we ook het ontwerp, de opmaak, het drukwerk, de verzending en de ontvangst. Kleine oplagen worden door onze datatypisten met behulp van de IT-software ingevoerd (data entry). Grotere aantallen worden elektronisch uitgelezen door onze scanners: de scanmensen en de scanapparaten. Desgewenst krijgt de klant niet alleen de verwerkte data, maar ter controle ook digitale foto's van de ingevulde vragenlijsten.

Ons responsadministratiesysteem maakt het mogelijk de ontwikkeling van de respons op de voet te volgen. Zo kunnen indien nodig snel stappen worden ondernomen. Met een extra rappel bijvoorbeeld. Of met een belronde. Want dankzij onze generieke dataverzamelingssoftware kunnen verschillende onderzoeksmethoden prima worden gecombineerd.
 
  DESAN Research Solutions, Transformatorweg 80, 1014 AK Amsterdam, telefoon 020 620 1589, informatie@desan.nl