EsomarISO 20252MOAISO 20252NIMAISO 20252dutchenglish
 
 
 
Coderen  
Antwoorden in de categorie 'anders, namelijk...' en antwoorden op 'open vragen' kunnen zeer informatief en illustratief zijn. Tegelijkertijd is het vooral bij grotere getalen lastig dergelijke tekstuele gegevens te overzien, te analyseren en te rapporteren. Het is daarom meestal de moeite waard om dergelijke antwoorden achteraf alsnog te categoriseren.

De codeurs van DESAN zetten open antwoorden goed op een rijtje. Zij worden daarbij ondersteund door slimme codeersoftware, die diverse zoekopties biedt en ook in omvangrijke hiƫrarchische classificatiesystemen het overzicht bewaart. Niet voor niets zijn onze codeerpraktijken in diverse internationale onderzoeksprojecten nagevolgd.

DESAN codeert dagelijks open antwoorden van onderzoeken waarvoor ook de dataverzameling wordt uitgevoerd. Maar coderen kan ook 'los'. Zo brengen wij voor diverse gerenommeerde onderzoeksinstellingen gegevens over bijvoorbeeld beroepen, opleidingen en bedrijven onder in nationale of internationale standaard classificaties (zoals SBI, SBC, SOI, ISCED en ISCO).
 
  DESAN Research Solutions, Transformatorweg 80, 1014 AK Amsterdam, telefoon 020 620 1589, informatie@desan.nl