EsomarISO 20252MOAISO 20252NIMAISO 20252dutchenglish
 
 
 
Interactieve Rapportage, een nieuwe rapportagetechniek scroll_up_inactive
februari 2006
voorbeeld interactief rapport

Om de leesbaarheid van onderzoeksrapporten te maximaliseren heeft DESAN een rapportagemethode ontwikkeld die de lezer interactief betrekt bij de inhoud. Het Interactieve Rapport is gebaseerd op twee fundamenten: de managementsamenvatting en de website. De managementsamenvatting - een document van zo'n 35 pagina's met een beknopte uiteenzetting van het onderzoek, de belangrijkste bevindingen in tekst en tabelvorm en een aantal grafieken of diagrammen om deze kernbevindingen te illustreren - wordt ingebed in een website die als home page dit document toont. Daarnaast bevat deze website een menu met aanvullende functies, zoals links naar bijlagen en achtergrondartikelen, naar onderliggende tellingen en kruistabellen en naar externe documenten en websites. Tot slot bevat het menu een knop 'Rapport afdrukken', waarmee de originele managementsamenvatting afgedrukt kan worden, opdat geen lezer genoegen hoeft te nemen met een handvol geprinte webpages.

Door een overzichtelijke rangschikking van hoofdzaken, analyses op microdataniveau, verantwoording en achtergronden is een Interactief Rapport aantrekkelijk voor besluitvormers even goed als analisten.
 
  DESAN Research Solutions, Raadhuisstraat 46, 1016 DG Amsterdam, telefoon: 020 620 1589, fax: 020 638 7299, informatie@desan.nl