EsomarISO 20252MOAISO 20252NIMAISO 20252dutchenglish
 
 
 
Noord-Hollanders vinden biologische producten gezond en lekker scroll_up_inactive
september 2005
Bijna 40% van de Noord-Hollanders koopt wekelijks biologische producten. Zo blijkt uit een enquête, die in opdracht van de provincie Noord-Holland is uitgevoerd. Noord-Hollanders kopen biologische producten vooral omdat het gezond en lekker is. Als de prijs zakt en de voorlichting verbetert, gaan meer mensen biologisch eten, zo blijkt ook. De enquête, is in opdracht van de provincie gehouden ter gelegenheid van de Eerste Biologische Oogstweek Noord-Holland. Deze afzet- en voorlichtingscampagne is bedoeld om meer inwoners van Noord-Holland biologische producten te laten kopen.

De Noord-Hollandse consument koopt biologische producten vooral omdat ze gezonder (58%), lekkerder (42%) en beter voor het milieu (37%) zijn. Toch zijn er nog een hoop Noord-Hollanders die de biologische producten in de schappen laten staan. De belangrijkste redenen: de prijs en het gebrek aan kennis over biologische producten. Het prijsverschil tussen biologische en niet-biologische producten is voor 56% van de Noord-Hollandse bevolking een reden om geen biologische producten te kopen. Tegelijkertijd geeft 38% van de ondervraagden aan meer biologische producten te kopen als ze er meer over zouden weten. Opvallend is ook dat driekwart van de Noord-Hollanders wil dat de provincie een actieve rol neemt bij de stimulering van de afzet van biologische producten.
 
  DESAN Research Solutions, Raadhuisstraat 46, 1016 DG Amsterdam, telefoon: 020 620 1589, fax: 020 638 7299, informatie@desan.nl