EsomarISO 20252MOAISO 20252NIMAISO 20252dutchenglish
 
 
 
DESAN actief op VSO-congres 2008  
april 2008
Dinsdag 22 april j.l. hield de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek (VSO) haar jaarlijkse Presentatiedag, in Burger's Zoo te Arnhem. DESAN was present met een stand en heeft bovendien ter plekke een kleine enquête uitgevoerd met behulp van handheld computers (pda's). Bezoekers kregen een aantal stellingen voorgelegd over onderzoek binnen gemeentes in Nederland. In totaal zijn 230 bezoekers ondervraagd. De resultaten werden real-time op het congres gepresenteerd en zijn daarnaast verwerkt in een beknopte rapportage voor VSO. Tekenaar Djanko maakte op verzoek van DESAN een geestige grafische interpretatie van de enquête.

Naast het onderzoekje over gemeentelijk onderzoek heeft DESAN met de handhelds nog een kleine quiz uitgevoerd. Naar aanleiding van de lokatie van de Presentatiedag (een dierentuin), betrof deze quiz dieren in Nederlandse gemeentewapens. Van de zes voorgelegde wapens leverde het schaap van Velsen de meeste foutieve antwoorden op (de meeste deelnemers kende dit wapen aan Texel toe), de os van Oss de minste. De winnaar van de quiz ontvangt 4 toegangskaartjes voor een dierentuin in Nederland naar keuze.

Voor meer informatie over face-to-face onderzoek op lokatie met behulp van pda's kunt u terecht bij: Jasper Savenije.
 
  DESAN Research Solutions, Raadhuisstraat 46, 1016 DG Amsterdam, telefoon: 020 620 1589, fax: 020 638 7299, informatie@desan.nl