Verstand van onderzoek, hart voor uw vraag

DESAN Research Solutions

DESAN Research Solutions is al bijna 40 jaar specialist in het verzamelen, bewerken en rapporteren van data voor markt- en opinieonderzoek.

Als ervaren en vooruitstrevende dataverzamelaar is DESAN Research Solutions van veel markten thuis. Voor telefonisch onderzoek staat een modern callcenter klaar met bekwame enquêteurs. Voor schriftelijk onderzoek verzorgen, verzenden en verwerken we uw vragenlijsten, van tientallen tot honderdduizenden. Voor online onderzoek draait onze eigen software op onze servers en reserveservers. En voor face-to-face onderzoek op locatie zetten wij graag onze tablets in.

DESAN heeft alle methoden in huis. Zo zijn we veelzijdig en flexibel en kunnen we methoden optimaal combineren in ‘mixed mode research’. Mede dankzij onze toonaangevende vragenlijstsoftware IT (‘Interview Technology’), de basis voor elke dataverzameling.

Dataverzameling is onze basis. Ware het daar bij gebleven, dan hadden we misschien DESAN Data Collection geheten. Maar we denken ook graag mee over een onderzoeksopzet, construeren desgewenst een vragenlijst (of leveren daar anders ongevraagd commentaar op), combineren, bewerken en analyseren data, en presenteren de resultaten in een passende vorm. Wij adviseren met brede kennis en ruime ervaring over onderzoek. En dragen al oplossingen aan voordat anderen een probleem zien. Vandaar: DESAN Research Solutions.

Onze diensten

DESAN is een full-service onderzoekbureau en biedt u de volgende diensten.

Telefonisch onderzoek

Vaak is een telefonische enquête de beste optie voor een goede respons, of een onmisbare aanvulling op andere methoden. DESAN beschikt over een modern callcenter, goed opgeleide enquêteurs en bekwame supervisors. Afhankelijk van de aard van het onderzoek en de samenstelling van de doelgroep benaderen we respondenten tijdens kantooruren, 's avonds en/of in het weekend.

Schriftelijk onderzoek

Schriftelijke enquêtes vervullen nog altijd een belangrijke rol in kwantitatief onderzoek. Lang niet altijd zijn telefoonnummers of e-mailadressen van de doelgroep beschikbaar. En sommige respondenten blijven liever niet aan de lijn of online. Schriftelijke benadering is meestal een goedkope, vaak een geschikte en soms de enige optie.

Online onderzoek

Websurveys zijn veelal ideaal om data te verzamelen: sneller en flexibeler dan schriftelijke onderzoeken en goedkoper dan telefonische enquêtes. Online vragenlijsten kunnen bovendien zeer dynamisch zijn, met grafisch en audiovisueel materiaal (logo's, foto's, soundbites, filmpjes, kaarten), taalkeuze, voorleesfunctie etc. Vanzelfsprekend verzorgen wij ook de uitnodigende e-mails, brieven, sms of telefoontjes en bieden we zowel technische als inhoudelijke helpdesks.

Face-to-Face onderzoek

DESAN voert geregeld face-to-face onderzoek uit op locatie: op straat, huis-aan-huis, op congressen, in de tram, op de camping enzovoorts. Dankzij GPS kan precies worden geregistreerd waar de enquête is afgenomen. Via de tablets van onze interviewers komen de data direct op onze servers. Bij congresenquêtes kunnen resultaten real-time worden gepresenteerd. Vragenlijsten en enquêteurs zijn vaak meertalig.

Mixed-mode

DESAN heeft alle methoden in huis. En is niet alleen veelzijdig, maar ook flexibel. Een deel van de doelgroep per email benaderen en anderen per post? Of iedereen eerst schriftelijk en sommigen later nog telefonisch? Geen probleem: we kunnen het zelf en snel. Mede dankzij IT (‘Interview Technology’), onze toonaangevende vragenlijstsoftware. IT vormt de technische basis voor al onze dataverzameling, zodat verschillende methoden gemakkelijk kunnen worden gecombineerd, in ‘mixed mode research’. Met onze ruime ervaring vinden we snel de optimale mix voor elk onderzoek.

Coderen

Antwoorden in de categorie 'anders, namelijk...' en antwoorden op 'open vragen' kunnen zeer informatief en illustratief zijn. Tegelijkertijd is het vooral bij grotere getalen lastig deze tekstuele gegevens te overzien, te analyseren en te rapporteren. Het is daarom vaak de moeite waard om dergelijke antwoorden achteraf alsnog te categoriseren. Dat doen we graag voor u - ook als we de antwoorden niet zelf hebben verzameld – met slimme software en ervaren codeurs.

Rapportages

De waarde van elk onderzoek staat of valt met de kwaliteit, snelheid en toegankelijkheid van de rapportages. In samenspraak met haar opdrachtgevers zoekt DESAN daarom altijd naar de rapportagevorm die het best bij het onderzoek (en in het budget) past: online of offline, beknopt of uitgebreid, eenmalig, periodiek of realtime.

Interview Technology

Interview Technology (IT) is onze toonaangevende CAI-software voor ‘computer assisted interviewing’, online, telefonisch en face-to-face. IT is een zeer veelzijdige en toch gebruiksvriendelijke applicatie, ontwikkeld voor en door onderzoekers. IT wordt al bijna 40 jaar continu gemoderniseerd. De nieuwste release, IT5, is een perfecte combinatie van proven functionality en state of the art technology. We gebruiken IT5 natuurlijk zelf, maar bieden de software ook aan.

Full-service onderzoek

DESAN weet respondenten optimaal te bereiken, de juiste vragen goed te stellen en de resultaten snel in de beste vorm te presenteren. Jaarlijks worden tienduizenden interviews (telefonisch vanuit ons callcenter of face-to-face op locatie) en honderdduizenden digitale enquêtes en schriftelijke vragenlijsten keurig door ons afgehandeld. Desgewenst worden de resultaten direct gepresenteerd in heldere on-line rapportages. Van grote aantallen en complexe projecten schrikken we niet snel. Tegelijk blijft elke respondent tellen en behandelen wij ook kleine klanten koninklijk. Dankzij kundige en creatieve geesten, vooruitstrevende techniek en een flexibele organisatie.

Waarom DESAN?

Betrouwbaar

DESAN is gepokt, gemazeld en gecertificeerd. Bijna 40 jaar ervaring zetten we graag voor u in. DESAN delivers.

Flexibel

Dankzij onze kennis, kunde, korte lijnen en no-nonsense mentaliteit, kunnen we snel schakelen.

Van alle marktonderzoeken thuis

Online, telefonisch, face-to-face of schriftelijk… Welke methode u ook kiest, we hebben alles in huis.

Kostenbewust

Kwaliteit heeft een prijs, maar niet per se de hoogste. Ook in het minimaliseren van uw en onze kosten heeft DESAN ruime ervaring.

De klant vertelt

HBO monitor
Mesis
CIBG

ook werken wij voor

 o.a.

Nieuws

Lees het laatste nieuws over DESAN

mie2024

Mie 2024

Op 13 & 14 maart 2024 vindt de 22ste editie plaats van het grootste Data & Insights Event van de Benelux. Onder de noemer ‘Discover The Art of Data & Insights’ worden de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied gepresenteerd aan zo’n 1.500 (digital) marketeers, data-analisten, researchers en andere data- & insights-professionals.

Lees verder >>

Werkgeversonderzoek UWV volop in het nieuws

Sinds 2020 voert DESAN jaarlijks het UWV Werkgeversonderzoek uit, een landelijk onderzoek over de werving van personeel. In 2022 deden ruim 4500 werkgevers mee, grotendeels telefonisch, deels online. UWV publiceert een reeks analyses op basis van het onderzoek.

Lees verder >>