Sinds 2020 voert DESAN jaarlijks het UWV Werkgeversonderzoek uit, een landelijk onderzoek over de werving van personeel. In 2022 deden ruim 4500 werkgevers mee, grotendeels telefonisch, deels online. UWV publiceert een reeks analyses op basis van het onderzoek.

DESAN sponsort MIE 2024

Het inzichtelijk maken van de arbeidsmarkt is een van de wettelijjke taken van UWV. Met een transparante arbeidsmarkt kan de werkloosheid beperkt worden en blijven vacatures zo kort mogelijk openstaan. Mede daarom laat UWV sinds 2020 jaarlijks een grootschalig onderzoek uitvoeren onder werkgevers in Nederland, over vacatures en werving van personeel. DESAN verzorgt daarvoor onder andere de steekproeftrekking, dataverzameling – grotendeels telefonisch, voor een klein deel online – en weging. In 2020 deden 2.790 werkgevers aan het onderzoek mee, in 2021 3.061 in 2022 4.547.

Op basis van de data publiceert UWV een reeks analyses en rapportages. Onlangs verscheen de algemene rapportage. De conclusie dat werkgevers functie-eisen aanpassen in de strijd om personeel, was meteen volop in het nieuws, onder andere bij de NOS.

Alle rapportages van UWV over het Werkgeversonderzoek, en veel meer, zijn beschikbaar via www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie.

Najaar 2023 voert DESAN de dataverzameling voor het volgende Werkgeversonderzoek uit.

Share the Post:

Related Posts

mie2024

Mie 2024

Op 13 & 14 maart 2024 vindt de 22ste editie plaats van het grootste Data & Insights Event van de Benelux. Onder de noemer ‘Discover The Art of Data & Insights’ worden de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied gepresenteerd aan zo’n 1.500 (digital) marketeers, data-analisten, researchers en andere data- & insights-professionals.

Read More

Werkgeversonderzoek UWV volop in het nieuws

Sinds 2020 voert DESAN jaarlijks het UWV Werkgeversonderzoek uit, een landelijk onderzoek over de werving van personeel. In 2022 deden ruim 4500 werkgevers mee, grotendeels telefonisch, deels online. UWV publiceert een reeks analyses op basis van het onderzoek.

Read More